Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:

Instalarea separatoarelor de grăsimi D

Separatoarele de grăsimi „D“ puse la dispoziţie de către compania KESSEL au fost proiectate conform prevederilor standardului EN 1825-1. Separatoarele de grăsimi „D“ se disting de alte tipuri de separatoare prin uşurinţa cu care pot fi ele instalate şi prin faptul că lucrările de întreţinere trebuie executate foarte rar.


Avantajul principal al versiunilor de separatoare de grăsimi „D“ este acela că golirea acestora se poate prin conductele permanente de evacuare cu care sunt ele prevăzute în timp ce capacele duble ale sistemului de separare vor rămâne închise. Astfel, furtunul provenit de la autovidanjă va fi legat la un racord  care iese din peretele exterior al clădirii unde este instalat separatorul. Ulterior, pompa cu care este prevăzută autovidanja va fi pusă în funcţiune pentru a goli conţinutul sistemului de separare, fără a fi emanate în aer nici un fel de mirosuri neplăcute. Conform prevederilor standardului DIN V 4040-2, separatorul va trebui mai întâi golit complet de conţinutul său, apoi spălat şi clătit iar în cele din urmă umplut din nou cu apă curată şi rece odată la paisprezece zile sau cel puţin odată pe lună.

 

Sugestii de instalare:

 

  • Este foarte important ca un cămin de prelevare probe sau de testare să fie instalat pe conducta de evacuare a apelor tratate provenite din separator.

  • Separatorul trebuie instalat în poziţie perfect orizontală, într-o zonă ferită de îngheţ, fiind aşezat pe o suprafaţă solidă şi plană.

  • Înălţimea încăperii în care va fi instalat separatorul trebuie să permită deschiderea facilă a celor două capace de acces şi intrarea în interiorul sistemului de separare.

  • În cazul în care conducta de evacuare a separatorului va fi pozată sub nivelul de reflux al apelor uzate, va trebui montată şi o staţie de ridicare conform prevederilor standardului DIN EN 12056. În situaţiile în care nu este permisă întreruperea funcţionării separatorului, pe conducta de evacuare a acestuia va trebui montată o staţie de ridicare prevăzută cu două pompe electrice.

Note:

 

  • Versiunile de separatoare „D“ puse la dispoziţie de compania KESSEL trebuie verificate şi curăţate în întregime la fiecare a treia golire.

  • Compania KESSEL recomandă instalarea versiunilor de separatoare „D” în toate situaţiile în care furtunul de aspiraţie provenit de la autovidanjă ajunge greu la racordul de golire al separatorului sau chiar nu ajunge deloc.

  • Prin montarea dispozitivului de reumplere, versiunile de separatoare „D“ puse la dispoziţie de compania KESSEL vor putea fi umplute cu apă curată şi rece după fiecare golire a lor, fără a mai fi nevoie să se deschidă capacele de acces cu care sunt acestea prevăzute, evitându-se astfel situaţiile în care în aer ar fi emanate mirosuri neplăcute puternice sau agresive.

  • Versiunile de separatoare „D“ puse la dispoziţie de compania KESSEL nu trebuie utilizate în unităţile de procesare a cărnii.

 

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy