Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 >  > 313 @ Somerset – Tehnologie Germană în Singapore

313 @ Somerset – Tehnologie Germană în Singapore

„Cumpărături la superlativ” este deviza Mall-ului 313 @ Somerset din Singapore. 177 de magazine cu amănuntul amplasate pe 294.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale alcătuiesc acest mall care atrage cumpărători din toate colţurile lumii. În afară de oferte avantajoase, cumpărătorii caută şi mâncăruri alese şi băuturi rafinate care pot fi servite la numeroasele restaurante amplasate în acest centru comercial, între care se remarcă Barul German, un restaurant cu specific japonez precum şi un restaurant tematic şi un pub irlandez.


Bucătăriile acestor restaurante produc cantităţi mari de ape uzate cu conţinut de resturi alimentare şi grăsimi / uleiuri, care nu pot fi deversate în reţeaua publică de canalizate fără a fi supuse unui proces de epurare. Inginerii care au întocmit proiectul / au supervizat lucrările de construcţie ale Mall-ului 313 @ Somerset (care a fost deschis publicului larg în anul 2009), au comandat în prealabil de la producătorul german KESSEL AG două separatoare de grăsimi cu funcţionare complet automată având dimensiunea NS 15.  Datorită numărului neaşteptat de mare de vizitatori care au călcat pragul acestui centrul comercial, administratorii mall-ului au ales să cumpere din nou de la compania KESSEL AG alte două separatoare de grăsimi mai mari, cu funcţionare complet automată, având dimensiunea NS 20.

Condiţiile existente pe şantier impun adoptarea unei soluţii personalizate

La sediul companiei KESSEL din Germania, componentele individuale ale separatoarelor au fost fabricate în aşa fel încât să corespundă întru totul cerinţelor de instalare de pe şantier.

Cele două separatoare de grăsimi KESSEL NS 15 achiziţionate în prealabil, au fost instalate în două încăperi utilitare amplasate la al treilea nivel al subsolului centrului comercial. În fiecare dintre aceste două încăperi utilitare, a fost instalat ulterior un alt separator mai mare.  Separatoarele iniţiale NS 15, care sunt aproximativ de mărimea unui autoturism mai mare, au fost instalate pe durata fazei de construcţie a clădirii, când accesul în încăperile utilitare era nerestricţionat. Cele două noi sisteme de separare NS20, care sunt mai mari decât separatoarele instalate iniţial, au trebuit să fie montate în încăperile utilitare amplasate la subsolul mall-ului în condiţii de acces extrem de limitat. ‘Acest lucru a însemnat că separatoarele de grăsimi au trebuit să fie aduse pe bucăţi în încăperile utilitare iar apoi asamblate în mod definitiv în aceleaşi încăperi. Factorul de limitare era de 1.1 x 1.1 metri pentru orificiul de intrare din tavanul fiecărei încăperi utilitare, care erau accesibile doar de pe o scară verticală. Singura noastră opţiune era de a proiecta toate piesele individuale ale separatoarelor astfel încât ele să treacă prin orificiile de intrare şi să poată fi asamblate şi sudate între ele chiar în încăperile utilitare’, a declarat Wolfgang Amman, responsabilul Echipei de Proiect KESSEL care s-a ocupat de proiectarea lucrărilor de construcţii. Pe lângă probleme cauzate de orificiile de intrare de 1.1 x 1.1 metri, pe durata proiectării sistemelor, au trebuit avute în vedere şi alte obstacole ca de exemplu lifturile, holurile, scările şi treptele de acces (Imaginea 2). Pentru a nu-i deranja pe vizitatorii mall-ului 313 @ Somerset, toate componentele separatoarelor au fost duse în încăperile utilitare după miezul nopţii, atunci când centrul comercial era oficial închis.

Distribuţia optimă a apelor uzate

O altă provocare de ordin tehnic, căreia a trebuit să i se găsească rezolvare, a fost reprezentată de realizarea racordurilor celor două tipuri de separatoare având dimensiuni diferite (NS 15 şi NS 20) la o singură conductă principală de scurgere a apelor uzate. ‘Pentru a se asigura distribuţia precisă a apelor uzate în cele două tipuri de separatoare de diferite dimensiuni, a fost proiectată o cutie de distribuţie personalizată. Cutia de distribuţie a post construită în aşa fel încât, la debitul maxim de scurgere de 35 de litri pe secundă, un volum 15 litri pe secundă să fie direcţionat către separatoarele de grăsimi NS 15 iar restul cantităţii, de 20 de litri pe secundă, să fie orientată spre separatoarele de grăsimi NS 20. De asemenea, în cazul situaţiilor în care vor fi înregistrate debite de scurgere mai scăzute, cutia de distribuţie va asigura dirijarea volumelor corespunzătoare de ape uzate în fiecare tip separator’, a rezumat Wolfgang Amann după încetarea lucrărilor de construcţii la proiect.

Separatoare de grăsimi care funcţionează pe baza principiului gravitaţiei

Special la separatoarele de grăsimi KESSEL, care corespund prevederilor Standardului European EN 1825, este faptul că acestea funcţionează exclusiv pe baza principiului gravitaţiei. Înainte de a intra în separatoarele de grăsimi, apele uzate provenite din bucătăriile restaurantelor, trec mai întâi prin nişte conducte de liniştire care asigură distribuţia uniformă a acestora în interiorul separatoarelor. Materialele care sunt mai grele decât apa, cunoscute sub denumirea generică de nămol, se vor decanta la baza separatorului şi vor fi colectate în aşa-numitul decantor de nămol. Deasupra decantorului de nămol, se află zona de separare a grăsimilor, unde are loc procesul de extragere a grăsimilor / uleiurilor din apa uzată. Grăsimile şi uleiurile au o greutate specifică mai mică decât apa şi, după o anumită perioadă de timp, vor începe să plutească la suprafaţa separatorului, formând în mod constant un strat tot mai gros de reziduuri. Grăsimile şi uleiurile colectate vor fi împiedicate să iasă din separator de către un dispozitiv special de ştrangulare, montat la racordul de evacuare al sistemului de separare, care va permite doar apei curate, care se găseşte la mijlocul echipamentului, să părăsească instalaţia şi să se scurgă în reţeaua publică de canalizare. Pentru a se asigura funcţionarea corespunzătoare a sistemului, grăsimile şi uleiurile colectate vor fi îndepărtate cu regularitate din interiorul separatoarelor.

Golirea separatoarelor se face prin atingerea unui singur buton de pe telecomandă

Operaţiunile de golire ale separatoarelor de grăsimi KESSEL PV pot fi executate în orice moment al zilei, complet automat, fără a fi degajate nici un fel de mirosuri neplăcute.

‘Proprietarii şi inginerii centrului comercial 313 @ Somerset căutau soluţii pentru golirea complet automată, fără degajarea de mirosuri neplăcute, a separatoarelor de grăsimi, operaţiuni care să poată fi executate în orice moment al zilei, fără a fi nevoie să se intre efectiv în incinta mall-ului’, a subliniat Eric Davis, care a făcut de asemenea parte din Echipa de Proiect KESSEL. ‘Toate cele patru separatoare de grăsimi care funcţionează actualmente în incinta centrului comercial pot fi golite prin simpla apăsare a unui buton de pe telecomanda cu care sunt prevăzute. Compania contractată care se ocupă de operaţiunile de golire a sistemelor de separare nu trebuie decât să racordeze furtunul provenit de la autovidanjă la conductele de golire ale separatoarelor amplasate la exteriorul clădirii mall-ului şi apoi să înceapă să amestece conţinutul separatoarelor, să le cureţe şi să le reumple în mod complet automat utilizând telecomanda corespunzătoare. Aceste sisteme de separare de ultimă generaţie sunt pur şi simplu cele mai bune de pe piaţă la ora actuală şi vor deservi fără întrerupere clienţii timp de zeci de ani de acum înainte, acesta fiind şi motivul succesului lor înregistrat pe pieţele pe care pe care activăm.’

 

Separatoarele de grăsimi KESSEL cu funcţionare complet automată sunt echipate cu Sistemul Shredder-Mix, care utilizează o pompă de tocare montată la orificiile de admisie ale sistemelor de separare pentru a mărunţi nămolul şi grăsimile colectate. Ulterior, reziduurile mărunţite vor fi injectate din nou în partea superioară a separatoarelor de grăsimi prin intermediul unor duze care ajută şi la sfărâmarea stratului de grăsimi format precum şi prin intermediul unor pulverizatoare care curăţă pereţii interiori ai separatoarelor. Grăsimile colectate vor fi apoi evacuate cu ajutorul pompelor cu care sunt prevăzute separatoarele prin conductele de golire montate permanent la exteriorul clădirii în autovidanjele de transport.

Proiect care se derulează conform planului

Fiecare componentă individuală a separatoarelor, inclusiv uneltele utilizate la montajul acesteia, a trebuit declarată la autorităţile vamale germane înainte de a fi expediată în Singapore.

‘Întregul proiect s-a derulat conform planului deşi toţi paşii săi au trebuit schiţaţi cu atenţie sporită. Chiar înainte de începerea lucrărilor de asamblare pe şantier, toate componentele separatoarelor, inclusiv uneltele utilizate la montajul acestora, au trebuit pregătite şi ambalate cu mare atenţie. Aşadar, toate aceste componente, care urmau a fi expediate în Singapore, au trebuit declarate la autorităţile vamale germane înainte de a ieşi pe porţile fabricii KESSEL’, a comentat Sebastian Lorenz, persoana directă de contact a companiei KESSEL cu partenerul din Singapore, care s-a ocupat de procesarea comenzilor. Specialiştii companiei KESSEL detaşaţi pe şantierul din Singapore Dominic Walter şi Markus Di Iorio au trebuit să se adapteze condiţiilor dificile întâlnite acolo. Dominic îşi aminteşte: ‘Temperatura şi umiditatea din încăperile utilitare amplasate la al treilea nivel al subsolului centrului comercial erau foarte ridicate şi vă puteţi imagina că aparatele noastre de sudură cu aer cald, a căror temperatură de lucru este de aproximativ 250 de grade Celsius, nu ne uşurau situaţia în care ne aflam’.  În încăperile utilitare, au fost instalare provizoriu conducte de ventilaţie pentru a le asigura muncitorilor aer curat, provenit din exterior.


În ciuda condiţiilor dificile de pe şantier, lucrările de asamblare ale separatoarelor de grăsimi trebuiau finalizate în maxim 10 zile dar acest lucru nu a constituit o problemă pentru echipa de specialişti KESSEL. Aşadar, începând cu data de 5 Octombrie 2011, apele uzate pline de nămol şi grăsimi provenite din centrul comercial 313 @ Somerset sunt curăţate şi epurate în mod corespunzător cu ajutorul tehnologiei KESSEL.

Informaţii de Referinţă

  • Obiectiv: 313@Somerset
  • Tipul construcției: Mall
  • Proiectant: Impetus Engineering Pte Ltd
  • Soluția KESSEL: Separatoare personalizate de grăsimi NS 20 PV
 

Take a look at our references

Rference brochure "Pictures of Properties"

Download the report as a pdf-file

Click to view

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy