Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 > Clapetele antirefulare Staufix FKA şi staţiile de pompare dotate cu clapete antirefulare Pumpfix F, acum şi în versiunea „Komfort”

KESSEL: Clapetele antirefulare Staufix FKA şi staţiile de pompare dotate cu clapete antirefulare Pumpfix F, acum şi în versiunea “Komfort”

Nou de la KESSEL: Clapetele antirefulare Staufix FKA (partea dreaptă) şi staţiile de pompare dotate cu clapete antirefulare Pumpfix F (partea stângă), acum şi în versiunea “Komfort”

Dispozitivul de comandă este acum disponibil cu funcţia "Plug-and-play"


(Lenting, 4 Februarie 2011) În plus faţă de variantele “Standard” ale clapetelor antirefulare pentru ape uzate cu conţinut de materii fecale Staufix FKA şi ale staţiilor de pompare dotate cu clapete antirefulare Pumpfix F, compania KESSEL pune acum la dispoziţia celor interesaţi şi versiunile “Komfort” ale acestor produse. Printre alte caracteristici inovatoare, aceste produse beneficiază acum şi de un dispozitiv de comandă de tip plug-in – ceea ce înseamnă că instalarea lor nu mai trebuie făcută de către un electrician. Mai mult decât atât, şi afişajul dispozitivului de comandă a fost modificat pentru a fi compatibil cu aceste dispozitive.

 

 

Clapetele antirefulare  Staufix FKA în versiunea “Komfort”

Clapetele antirefulare Staufix FKA în versiunea "Komfort" sunt prevăzute cu un racord pentru “sistemul de management al clădirii”. Aceasta înseamnă că, pe viitor, va fi posibil transferul de informaţii către dispozitive de comunicaţii de la distanţă. De asemenea, există o clapetă antirefulare integrată cu trei nivele, având trei poziţii (funcţionare, perioada de construcţie şi blocat), în interiorul variantelor de sisteme Staufix FKA Komfort şi Standard. În poziţia funcţionare, clapeta este deschisă şi se va închide doar în cazul apariţiei unei situaţii de refulare. În poziţia perioada de construcţie, clapeta atârnă ca o ecluză de golire. În poziţia blocat, clapeta va putea fi închisă manual cu ajutorul mânerului de închidere în caz de urgenţă. Aceasta înseamnă că protecţia antirefulare va fi garantată chiar şi pe durata fazelor timpurii de construcţie, atunci când clapeta nu va putea fi racordată la nici o sursă de alimentare cu energie electrică. 

 

 

Staţiile de pompare dotate cu clapete antirefulare Pumpfix F în versiunea “Komfort”

Staţiile de pompare dotate cu clapete antirefulare
Pumpfix F Komfort sunt acum dotate cu un dispozitiv de blocare acţionat de un motor electric instalat pe clapeta antirefulare. Prin aceasta, este minimizat riscul apariţiei blocajelor apărute în secţiunea transversală a conductelor pe durata funcţionării staţiei. "Clapeta se va închide automat în cazul unei situaţii de refulare," a explicat Directorul de Producţie Franz Xaver Leibinger. De asemenea, debitul de pompare al instalaţiei a fost mărit şi a fost integrată o funcţie de scurgere în varianta subterană a staţiei care va fi activată în caz de preaplin. Prin aceasta, este minimizat riscul apariţiei defecţiunilor cauzate de apă la staţia de pompare. 

Capul pompei este localizat în afara profilului fluxului de apă pentru a se garanta faptul că secţiunea transversală a conductei va rămâne liberă. Astfel, debitul de pompare va fi mărit iar efectul de auto-curăţare al sistemului va fi intensificat.

 

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy