Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 > Nou de la KESSEL: Staţiile de ridicare Ecolift dotate cu clapete antirefulare

Nou de la KESSEL: Staţiile de ridicare dotate cu clapete antirefulare Ecolift

Staţiile de ridicare dotate cu clapete antirefulare Ecolift: o alternativă la staţiile de ridicare clasice pentru apele uzate cu conţinut de materii fecale

Consum minim de energie


(Lenting, 17 Ianuarie) Specialistul în instalaţii de scurgere KESSEL a proiectat o staţie de ridicare alternativă la staţiile de pompare clasice pentru apele uzate cu conţinut de materii fecale: Ecolift. Pe durata funcţionării normale, noul sistem destinat ridicării apelor uzate are la bază panta naturală către instalaţia de canalizare şi începe să evacueze forţat apele uzate doar în cazul în care în conducta de evacuare este atins nivelul de reflux, cu alte cuvinte doar atunci când apare o situaţie de refulare. Astfel, se reduce consumul de energie electrică la minimum. Compania KESSEL va prezenta această staţie de ridicare la Târgul BAU organizat la Munchen în perioada 17 – 22 Ianuarie 2011.

 

Evacuarea apelor uzate chiar şi pe durata unei pene de curent

Un alt avantaj al noului sistem: procesul de evacuare a apelor uzate nu va fi întrerupt nici pe durata unei pene de curent, de vreme ce sistemul utilizează panta naturală către instalaţia de canalizare. “Acest aspect prezintă o importanţă majoră în special pentru sectorul industrial,”  explică Franz Xaver Leibinger, Directorul de Producţie pentru Clapete Antirefulare şi Staţii de Ridicare al companiei KESSEL. “Altfel, oprirea funcţionării pompei ar însemna adesea întreruperea proceselor industriale de producţie vreme ce apele uzate rezultate din activitatea unităţii nu vor mai putea fi evacuate.”

 

Mai mult confort şi siguranţă pentru cei care locuiesc în încăperile de la subsol

De vreme de pompele staţiilor de ridicare dotate cu clapete antirefulare Ecolift nu vor funcţiona decât în cazuri în care va fi absolută nevoie, cu alte cuvinte doar atunci când clapeta antirefulare este închisă şi apele uzate vor trebui în acelaşi timp evacuate, nu vor exista zgomote supărătoare permanente. Astfel, vor fi îmbunătăţite substanţial condiţiile de trai în special ale persoanelor care locuiesc în apartamentele amplasate la subsolul clădirilor. Mai mult decât atât, staţiile de ridicare dotate cu clapete antirefulare Ecolift pot funcţiona ca un sifon de pivniţă standard: în cazul în care vor exista scurgeri de la maşina de spălat sau dacă în subsol vor pătrunde ape provenite din exterior, acestea vor se vor putea scurge liber prin sistem în instalaţia de canalizare sau vor fi pompare forţat în cazul unei situaţii de refulare. Acest lucru însemnă că staţiile Ecolift protejează şi subsolurile împotriva inundării.

 

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy