Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 > INNO-CLEAN: noua generaţie de sisteme de epurare a apelor uzate

KESSEL introduce pe piaţă noua generaţie de sisteme de epurare a apelor uzate INNO-CLEAN

Noile bazine de epurare asigură numeroase avantaje atât pe durata instalării, cât şi pe cea a exploatării sistemelor


(Lenting, 12 Ianuarie 2009) Cea mai nouă generaţie de sisteme de epurare a apelor uzate KESSEL INNO-CLEAN a fost introdusă pe piaţă la Târgul BAU organizat în anul 2009 la Munchen, Germania. Sistemele INNO-CLEAN, având dimensiuni standardizate, sunt acum puse la dispoziţia clienţilor într-o configuraţie cu un singur bazin şi un singur capac de acces iar însăşi instalaţia de epurare este actualmente localizată direct sub capacul de acces. Randamentul de epurare a rămas la fel de ridicat chiar dacă s-a apelat la metodele de tratare biologică care limpezesc apele uzate menajere fără a mai fi utilizate nici un fel de substanţe chimice.

Avantaje de Instalare şi Exploatare  

 

Noul bazin INNO-CLEAN este echipat cu un singur capac de acces centralizat. Inima sistemului de epurare se află direct sub capacul de acces, ceea ce face echipamentul extrem de accesibil. În cazul în care va fi necesar, întregul sistem de epurare poate fi îndepărtat cu uşurinţă din interiorul bazinului, fără a avea nevoie de nici un fel de unelte. Toate racordurile sunt de tip quick-clip (cleme cu desfacere rapidă), ceea ce înseamnă că acestea pot fi închise şi deschise cu o singură mână. 'În ceea ce priveşte uşurinţa în exploatare, noua generaţie de sisteme de epurare INNO-CLEAN a dus lucrările de întreţinere şi curăţare la un nivel complet nou' a declarat Markus Pfalzgraf, Directorul de Producţie responsabil cu aceste sisteme.

 

Epurarea biologică scade costurile de exploatare ale sistemului

 

Procesul de epurare biologică are la bază microorganismele prezente în mod normal în fecalele umane. Aceste microorganisme îndepărtează substanţele poluante din apa uzată şi le transformă în aşa-numita Biomasă. În cadrul acestui proces de epurare, nu sunt utilizate nici sisteme de filtrare care necesită întreţinere intensivă, nici substanţe chimice. Mai mult decât atât, sistemul de epurare nu este prevăzut cu o pompă standard, care să necesite operaţiuni frecvente de întreţinere, ci cu o pompă compresoare, care are un consum foarte redus de energie electrică – reducând la minimum costurile legate de întreţinerea şi exploatarea sistemului.

 

Sistemele INNO-CLEAN utilizate pentru epurarea apelor uzate provenite dintr-un imobil locuit de 4 persoane consumă aproximativ 146 kW pe an. 'La un cost de 25 de Euro-cenţi per KW-oră, rezultă o valoare totală de 35.50 Euro pe an de funcţionare', menţionează Pfalzgraf. Noile sisteme INNO-CLEAN corespund specificaţiilor de epurare C şi D şi pot trata apele uzate provenite din imobile locuite de maxim 50 de persoane.

 

20 ani garanţie pentru material  

 

Materialul utilizat la confecţionarea bazinelor INNO-CLEAN este polietilena (PE). Aceste tipuri de bazine sunt foarte uşoare dar în acelaşi timp extrem de rezistente. Ele sunt uşor de transportat şi instalat datorită greutăţii lor scăzute şi sunt fabricate printr-un sistem modern rotativ de turnare, care asigură etanșeitatea perfectă (100%) a sistemelor de epurare confecţionate dintr-o singură bucată de material. Pentru toate aceste motive, compania KESSEL oferă o garanţie de 20 de ani doar pentru bazinele de epurare.

 

>> Dați click aici pentru mai multe informații referitoare la sisteme septice

 

Quick Links:

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy