Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 > Un nou dispozitiv de monitorizate automată a grosimii stratului de grăsimi de la KESSEL

Un nou dispozitiv de monitorizare automată a grosimii stratului de grăsimi de la KESSEL

Un nou dispozitiv de monitorizare automată a grosimii stratului de grăsimi de la KESSEL

(Lenting, Germania – 4 Februarie 2010) Specialistul în instalaţii de scurgere KESSEL aduce pe piaţă un accesoriu nemaiîntâlnit pentru separatoarele de grăsimi: sistemul SonicControl – un senzor ultrasonic destinat măsurării complet automate a grosimii stratului de grăsimi. Beneficiind de acest nou sistem, operatorii separatoarelor de grăsimi şi companiile care se ocupă de golirea acestora vor fi mereu la curent în legătură cu grosimea stratului de grăsimi din sistemele de separare. Aceste informaţii le vor permite operatorilor să golească separatoarele de grăsimi numai atunci când acestea vor fi complet pline, fiind reduse astfel substanţial intervalele de golire şi costurile asociate acestor operaţiuni.
 
Golirea completă a separatoarelor de grăsimi

Intervalele de golire ale separatoarelor de grăsimi sunt reglementate de standardul DIN EN 1825-2, care prevede că acestea trebuie golire, curăţate şi reumplute din nou cu apă de preferinţă la fiecare două săptămâni dar cel puţin odată pe lună. De asemenea, normativul DIN 4040-100 recomandă ca intervalele de golire să fie stabilite în aşa fel încât capacitatea de încărcare a decantoarelor de nămol şi separatoarelor să nu fie depăşită. 
Cu toate acestea, autorităţile le permit acum operatorilor de separatoare de grăsimi să nu le golească în fiecare lună ci doar atunci când va fi atinsă capacitatea maximă de stocare a lor. În orice caz, operatorii au responsabilitatea să pună la dispoziţia autorităţilor date exacte care să certifice faptul că separatorul încă mai poate stoca grăsimi – ‘aceasta este exact ceea ce oferă dispozitivul SonicControl, informaţii obţinute în timp real referitoare la grosimea stratului de grăsimi din sistemul de separare’ a declarat Stephan Tschernek, Directorul de Producţie pentru Sisteme de Separare al companiei KESSEL.

Instalare simplă şi rapidă

Dispozitivul SonicControl va fi montat în interiorul separatoarelor de grăsimi, în zona din apropierea racordului de evacuare. Produsul este echipat cu coliere de fixare, ceea ce îi permite să fie instalat în interiorul separatoarelor de grăsimi deja existente. Senzorul dispozitivului SonicControl va trimite semnale ultrasonice către partea superioară a separatorului de grăsimi.  Aceste semnale se vor reflecta de stratul inferior de grăsimi şi vor ajunge înapoi la senzor – în funcţie de intervalul de timp de care are nevoie semnalul pentru a ajunge la senzor, un procesor integrat va calcula valoarea grosimii stratului de grăsimi din interiorul sistemului de separare (distanţa dintre senzor şi orificiul de evacuare este utilizată ca şi dimensiune de referinţă). Valoarea grosimii calculate a stratului de grăsimi va fi apoi afişată pe ecranul LCD al dispozitivului de comandă. Atunci când stratul de grăsimi va atinge grosimea maximă permisă, va fi transmis un semnal de alarmă care îl va atenţiona pe operator că este cazul ca separatorul de grăsimi să fie golit.

 

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy