Lider in evacuarea apelor
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
search:
 > Sisteme de Epurare a Apelor Uzate

Product search


Please enter an article number or search word to find technical data, specification text and CAD drawings of the product in question.

Sisteme septice de epurare a apelor uzate

Sisteme descentralizate de epurare a apelor uzate

Trataţi apele uzate din zonele rurale cu ajutorul sistemelor septice de epurare

 

Atunci când apele uzate sunt evacuate fără a fi epurate în prealabil, există pericolul poluării mediului. Sistemele septice de epurare a apelor uzate reprezintă o soluţie convenabilă, care poate fi aplicată de asemenea şi în zonele izolate. După decenii în care s-au purtat numeroase discuţii despre adoptarea unor concepte centralizate referitoare la evacuarea apelor uzate în zonele rurale, în ultimii s-a ajuns la concluzia că instalaţiile centralizate de evacuare a apelor uzate care să acopere zone largi sunt greu de executat.

Epurarea descentralizată a apelor uzate

În consecinţă, s-a mers pe ideea epurării descentralizate a apelor uzate, ceea ce a condus la dezvoltarea fără precedent a unor sisteme septice moderne, de calitate superioară, destinate tratării corespunzătoare a apelor uzate. De obicei, sistemele septice de epurare tratează apele uzate evacuate de pe o singură proprietate; ele sunt definite astfel deoarece pot epura în fiecare zi un volum maxim de opt metri cubi de apă, corespunzător cantităţilor de ape uzate produse de maxim 50 de locatari.

Epurarea apelor uzate reprezintă o cerinţă legală

Apele uzate rezultate de la bucătărie, baie şi toaletă conţin numeroase substanţe organice, nutrienţi şi substanţe chimice.

 

Drept urmare, apele uzate nesupuse procesului de epurare reprezintă un factor major de risc pentru oameni, animale şi cursurile de apă. Sistemele septice de epurare reprezintă sisteme descentralizate, în cadrul cărora sunt tratate apele uzate (apele negre) provenite din locuinţe. Prin intermediul acestor sisteme septice de epurare, apele uzate tratate ajung în sol sau într-un curs de apă.  

Metode de epurare

Trebuie făcută o distincţie clară între metodele de epurare mecanică (instalaţii de evacuare a apelor din puţuri, fose septice tricamerale, bazine de colectare etc.) şi metodele de epurare biologică. Conform ultimei versiuni a directivei privitoarele la apele uzate (AbwV) adoptată la data de 16.12.2002, doar metodele de epurare biologică sunt permise la momentul actual în Germania.

 

Există două metode diferite de epurare biologică:

 

 • Fără aerare din punct de vedere tehnic a apelor uzate;

 • Cu aerare din punct de vedere tehnic a apelor uzate.

Criterii de selecţie

 • INNO-CLEAN
  Metodă de epurare biologică care utilizează principiul nămolului activat (directiva privitoarele la apele uzate prevede epurarea biologică (aerobă) a apelor uzate).
 • Bazine de decantare multicamerale
  Metodă de epurare mecanică a apelor uzate, care se bazează pe principiul de decantare a nămolului. Epurarea apelor uzate are loc prin apariţia microorganismelor (epurarea biologică anaerobă va fi planificată în prealabil).
 • Bazine de fermentare a nămolului
  Metodă de epurare a apelor uzate cu filtru de epurare biologică (pentru epurarea apelor uzate puţin poluate provenite din gospodării).
 

Quick Links:

 

©2012 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
Imprint / Impressum
Privacy policy